ОШ "Никола Тесла" Винча

ОШ "Никола Тесла" Винча ♥ Сва обавештења у вези са учењем на даљину родитељи ће добити преко сајта школе.

rasporednastave 1

rts

gClassroom

Главни мени

Читалачки клуб-друга сезона

ЧИТАЛАЧКИ КЛУБ и ове године код нас у библиотеци, са радошћу и ентузијазмом ученика и библиотекара. Прошле године радионице су биле пуне ученика и стручних сарадника, наставника и гостију из других школа. Настављамо и ове године. 

Радујемо се новим књигама:

1. М. Тодоровић: Јаје, млеко, вода...

2. Б. Максимовић: Основци

3. Б. Јевтић: Навијам за шаптача

4. И. Кнежевић: Кад дневник проговори

5. Б. Јашовић: ЕX YU Пионир

 

На првој радионици смо разговарали о читању, предложеним насловима, ученици су добили поклон књигу ,,Јаје, млеко, вода...", добили су своје картице. Направили смо оријентациони план рада у овој години. 

На другој радионици било је поред чланова клуба и ученика који нису у Читалачком клубу, јер их занима тема. Ученици су говорили о својим искуствима из руралне средине када оду код дека и бака, како их смирује свет без дигиталних мрежа, спокој природе, па у вези са тим, допала им се главна јунакиња Дара, која подстиче, мотивише, храбри људе око себе. Она је вредна и храбра, постојана и трпељива јер је јака, јер потиче из дивље природе, није угушена комодитетом града. Роман је својеврсно огледало, можемо видети колико тога имамо, а колико нам заправо мало треба да будемо срећни. 

DSCN7202

DSCN7204Библиотекарка је читала роман НАВИЈАМ ЗА ШАПТАЧА ученицима Читалачког клуба уз топли чај. 

DSCN7359

Бројач посета

1141297

Јавне набавке

Календар