ОШ "Никола Тесла"

Винча

Главни мени

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Савет родитеља

 

Страница је у припреми, молимо за стрпљење! Нисмо још прикупили имена свих родитеља, стога не можемо да ажурирамо податке. 

Нови председник Савета родитеља је ДЕЈАН КОЈИЋ.

 

 

 

 

 

СПИСАК ЧЛАНОВА САВЕТА РОДИТЕЉА У ШКОЛСКОЈ 2017/18 ГОДИНИ

1. РАЗРЕД
 1. Дубравка Остојић 
 2. Мирјана Миленковић
 3. Дејан Младеновић  
 4. Ивана Стеванић 
 5. Јасмина Иветић 
 6. Драгана Милорадовић 
 7. Хелена Алемпић 
 8. Јасмина Кујунџић 
 9. Јасна Николић 
 10. Сања Стојановић 
 11. Јасмина Коларевић 
2. РАЗРЕД
 
 1. Зорица Брајовић
 2. Николина Јовановић 
 3. Милош Савић 
 4. Саша Станков 
 5. Милена Свиларковић 
 6. Нинослав Алексић 
 7. Божић Ивана 
 8. Ракић Марија 
 9. Биљана Стевановић
 10. Сандра Миливојевић
 11. Младен Петровић 
3. РАЗРЕД
 
 1. Дејан Којић 
 2. Дејан Крстић
 3. Далибор Ђукановић  
 4. Слађан Ђорђевић
 5. Милан Бошковић
 6. Душица Живановић
 7. Свјетлана Гајић
 8. Невена Јелић
 9. Виолета Марковић
 10. Драгана Трговчевић
 11. Драган Матејић
4. РАЗРЕД
 
 1. Весна Секулић 
 2. Владан Репановић
 3. Игор Квакић 
 4. Драгана Младеновић
 5. Бојана Савић 
 6. Јелена Здравковић
 7. Михајло Ђукић
 8. Марија Милошевић
 9. Жељко Весић
 10. Сања Стојановић
 11. Ивана Стојадиновић 
5. РАЗРЕД
 
 1. Драгана Јовановић
 2. Ненад Јовановић 
 3. Милош Лазовић 
 4. Марија Дејановић
 5. Марија Гагић
 6. Гордана Настић 
 7. Марко Живковић
 8. Предраг Костић 
 9. Ненад Алексић 
 10. Маријана Митић 
 11. Слободан Петровић 
6. РАЗРЕД
 
 1. Зорица Богдановић 
 2. Тања Амановић 
 3. Слађана Мијајловић
 4. Славица Арсић 
 5. Слађана Благојевић
 6. Душана Поповић 
 7. Станиша Петковић
 8. Синиша Живковић
 9. Радоица Кркаловић 
 10. Дејана Милуновић
 11. Горан Пантић 
7.РАЗРЕД
 
 1. Драгана Павић
 2. Зоран Лукић 
 3. Добрица Стојадиновић 
 4. Рајко или Сања Коцић 
 5. Горан Ристић 
 6. Снежана Цвијетић 
 7. Дејан Поповић 
 8. Синиша Радојчић 
 9. Зора Јевтић 
 10. Гордана Благојевић 
 11. Драгана Павић
8.РАЗРЕД
 
 1. Владан Урошевић 
 2. Ана Андровић 
 3. Ана Јанковић 
 4. Марија Митић
 5. Марија Ранђеловић 
 6. Ивана Томовић
 7. Бранко Дијамант 
 8. Светлана Живковић
 9. Снежана Ристић 
 10. Божидарка Радовић
 11. Дијана Гуњевић

Председник Савета родитеља - Добрица Стојадиновић

ЗАПИСНИК

Са прве седнице Општинског савета родитеља одржаног 13.12.2017. у 14 часова.

 Седницу је водио руководилац  Актива директора  школа Општине Гроцка као координатор рада Општинског савета родитеља, Радивоје Миљић.

Седници је присуствовало 6 родитеља (од 10) и  Председник стручног већа за образовање Општине Гроцка, Живадин Митрић.

Након што је установљен кворум, усвојен је следећи

Дневни ред:

 1. Конституисање Општинског савета родитеља
 2. Договор о раду и утврђивање плана рада савета
 3. Превенција насиља у установама
 4. Здрава исхрана деце и ученика
 5. Разно

-          Питања локалних савета родитеља

-          Термин друге седнице савета

Тачка 1.

Координатор савета родитеља, Радивоје Миљић је присутне упознао са дужностима, задацима и обавезама формираног Општинског савета родитеља. Сви чланови савета су у обавези да присуствују седницама, које ће се одржавати најмање једном месечно, а по потреби и чешће. О раду Опшинског савета родитеља, предузетим активностима и одлукама чланови  треба да обавесте савете родитеља установа које су их делегирале. Ради потребе праћења рада савета на свакој седници ће се водити записници и школским управама ће се подносити тромесечни извештај о активностима. У ту сврху је  за записничара изабран представник савета родитеља Основне музичке школе, Соња Добричић.

Координатор савета је предложио да се на следећој седници савета, када буду присутни сви чланови, изабере Председник Општинског савета који ће учествовати у раду Градског савета родитеља. Присутни су се сложили да чланови савета добијају записнике са седница путем електронске поште у предвиђеном року, како би били упознати и имали могућност примедбе на исте.

Тачка 2.

Координатор савета је присутнима предложио да се за следећу седницу направи оквирни план рада савета, са приоритетним областима. Чланови треба да предложе теме којима ће се савет бавити, са посебним освртом на питања локалних савета родитеља. Присутни су изнели своје идеје и запажања везана за рад локалних савета родитеља. Сви су се сложили да савет родитеља треба да има улогу у унапређењу квалитета рада установа, као и у стварању што бољих услова за рад и боравак деце и ученика. Председник Стручног већа за образовање, Живадин Митрић је предложио да се, за потребе решавања појединих питања, позову на следеће седнице представници појединих установа локалне заједнице.

Тачка 3.

Координатор савета је присутне упознао са потребом системског решавања проблема насиља у установама и замолио да изнесу своја запажања о ситуацији у школама и вртићу. Присутни родитељи су указали да се насиље дешава у школама, али да је најчешћи проблем у непоштовању процедуре у реаговању на насиље. Гордана Настић, представница савета родитеља ОШ „Никола Тесла“ је изјавила да је проблем у неинформисаности родитеља и неадекватном укључивању у рад школе. Маризела Ранковић, представница савета ОШ „Алекса Шантић“ је указала на позитиван пример када су родитељи присуствовали појединим часовима и имали могућност да опазе понашање ученика и однос ученик-наставник. Поред „отворености школе“ за родитеље, истакла је и важност доброг функционисања педагошко-психолошке службе и сарадње родитеља са школом. Потребно је организовати предавања различитих стручњака на тему насиља, узрока и превенције.

Координатор савета и Председник стручног већа за образовање су предложили да се на следећу седницу Општинског савета родитеља позову директор Центра за социјални рад и представник полиције, што су сви једногласно прихватили. Договорено је да се припреме питања за госте, а која се односе на актуелне проблеме, начине решавања, ефекте предузетих мера и предлози за унапређење сарадње установа.

                                                                         Тачка 4.

                Координатор савета је указао на важност решавања питања здраве исхране деце и ученика. Истакао је да је  тешко извршити анализе о квалитету исхране деце и ученика, будући да само предшколска установа има организовану припрему и дистрибуцију хране. И поред тога,  може се утицати на квалитет понуде хране у продавницама које се налазе у школи и око ње. Члан савета родитеља испред  Предшколске установе Гроцка, Анита Петровић је потврдила да је исхрана деце у свим вртићима квалитетна и у складу са нутритивним вредностима. Светлана Живковић, представник савета ОШ „Илија Гарашанин“ је указала на потребу квалитетне исхране деце у продуженом боравку, са чиме су се сви присутни сложили. Констатовано је да се исхрана деце у боравку најбоље реализује дистрибуцијом готових оброка од стране лиценцираних добављача, које бирају родитељи ученика. Маризела Ранковић је истакла и улогу учитеља у стварању позитивних навика у исхрани код деце, као и потребу да родитељи то подрже припремом ужине код куће. Гордана Настић је нагласила да понуда хране у пекарама у школи мора бити разноврсна, без чипсева и других „грицкалица“ које деца најчешће купују.

                Координатор савета је указао да се, будући да је школска година већ одмакла,  све идеје могу припремити и реализовати у следећој школској години. Битно је да се договоримо какве стандарде желимо да уведемо по питању исхране деце у образовно-васпитним установама. Консултоваће се стручњаци и организовати стручне трибине за родитеље на тему исхране деце.

Тачка 5.

Гордана Настић је поставила питање о увођењу још једног страног језика у школу, као могућност избора у 5. разреду. Координатор је објаснио да је то тешко изводљиво, услед кадровских и организацијских проблема. Постављено је питање везано за стару, руинирану зграду у дворишту школе у Ритопеку. Председник стручног већа, Живадин Митрић је објаснио да се кренуло са решавањем тог проблема. У плану је да се до пролећа та зграда уклони, о чему је обавештен и директор школе.

                Договорено је да се следећи састанак Општинског савета родитеља одржи у среду, 17.1.2018. у 15 ч у згради Општине Гроцка. Сви чланови савета добиће благовремено позив са дневним редом састанка. Планирано је да састанку присуствују директор Центра за социјални рад Гроцка и представник полиције.

Записник водила

Добричић Соња

_________________

Бројач посета

1070346

Јавне набавке

aleksandrazastitimosenainternetuznanjem

1

p1240082

5

pa080553

pa080557

2

dsc06740