ОШ "Никола Тесла", Винча

esdnevniklogo
large Google Classroom
rasporednastave 1
asdad

♥ ОШ "Никола Тесла" Винча ♥

za osmake

logo mpntr.png
1 39 (2)

Бројач посета

2189573

Учење на даљину

ucenje na daljinu

Изградња ОШ „Никола Тесла” у Лештанима

 

20210327 201201

COVID - 19 едукативни материјал

Календар

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

БАЈКА МИСТЕРИЈА Аутор Лук Т.

КЊИГА МИСТЕРИЈА

BOOK OF SECRETS

Luk T.

Дечак је као и сваког јутра ишао ка својој школи. Али то није обична школа, није из овог света. У њој постоје учионице у којима учиш:

-          Сунчану магију,

-          Водену магију,

-          Магију кабума,

-          Магију технологије.

Ова школа је мање-више за људе и децу који су направили нека велика дела. Дечаково велико дело било је што је помогао да се убије краљ чудовишта, јер се он ничега није плашио. Краљ чудовишта је заправо страшан јер узима облике онога чега се највише плашиш, а како се дечак ничега није плашио, веровао је да га он не може уплашити. Оно што дечак није знао је да краљ чудовишта препознаје његов страх кога ни сам није био свестан – страх да ће његово име нестати. Чудовиште је у томе успело – дечаково име је нестало и зато га ја сад зовем дечак, не знам његово име. Ви, децо, реците, као да га зовем. Док не чујем ваше предлоге, зваћу га Лук.

Лук је, дакле, ишао у школу. Школа је због вежби летела, па је чаробњак телепортовао и њега на летеће острво. Оно што нико није знао, па ни Лук, је да је тада око школе летео и ледени змај. Ледени змај је имао следеће моћи:

-          Ледени дах

-          Стварање снега и мраза и леда.

Лук је сада имао краља чудовишта у себи. Ево објашњења: Лук се плашио да му не нестане име. Како краљ чудовишта узима облик онога чега се плашиш, а име није нешто физичко, обузео је Лука. Испоставило се да су Лук и краљ чудовишта супротности – оно што су једном слабости, другоме нису, па су тако обједињени постали веома моћни.

Доста објашњавања! Од сад објашњавам једино ако морам. Има да се бацимо на причу.

Лук се трансформисао у ватреног змаја (тачније, сада краља чудовишта) и почео да се бори са леденим змајем. Прескочићу борбу. Краљ чудовишта (т.ј. ватрени змај) се вратио у Лука. Гледао је борбу, али није могао да конролише тело, као да је гледао филм који не може да заустави. Ледени змај се повукао. Лук је добио заслуге за победу и због те победе добио је понуду да добија дупле часове за неку другу магију. Почео је да учи да постане војник. Јесам вам рекао да имају две врсте војника – један са мачем, а други са пиштољем? Лук је одабрао оба. Изабрао је магију светлости – тамо где је мрак да одједном буде светло. Заправо, ево шта све можеш да учиниш за себе и друга створења са том магијом: да уништиш зло и још пуно ствари. Tо су тајне над тајнама, које ни ја баш не знам, али те могу напунити свим добрим емоцијама. Како би користио те моћи треба да будеш добар човек, јер свим тим моћима треба доброта као неко гориво. Све ово што вам је сад у памћењу требаће вам за касније.

Лук је учио магију и тренирао је као да му живот зависи од тога.

Краљ чудовишта се спремао да побегне.

После неколико дана само тренирања Лук је постао ниво 1 у магији светла. Ову моћ може да користи да свакога оздрави од болести и да свака повреда нестане.

Ледена моћ је да свако око њега постане од два пута до 10 000 000 пута бржи, савитљивији, регенерише се, расте (од тога који је левел зависи колико пута се повећава).

Моћи се лагано откључавају са левелом.

Следећа моћ је да лепо миришу.

Следећа моћ је да зна добро о људима, тачније свему. Овај ефекат немогуће је заобићи и он даје моћ да се уништи зло.

Е сад да кажем шта је Оверсиер. Оверсиер је биће које гледа шта се дешава у универзуму и пази да се нешто не уништи.

Послушајте овај дијалог:

-Треба да питам Креатора да видим шта да радим (Креатор је онај који је све направио, тачније ја).

- Шта се дешава, Оверсиеру?

- Да ли су?

- Да, јесу.

- Како си знао шта сам хтео да ти кажем?

- Ја сам све направио и знам све.

- То баш не објашњава моје питање, Креатору.

- Оверсиер, пази на њих да не умру.

- Да, Креатору.

Краљ демона је био у сећањима Лука. Да, заборавио сам да кажем – Лук је дете без имена, нико му не зна име сем краља звери, т.ј. чудовишта.

Да наставим са објашњавањем. Краљ чудовишта је смишљао начин како да контролише Лука и сетио се: сваки пут кад је Лук уплашен, тачније кад има неукротиво лоша осећања, он преузме форму страха од ствари које су га уплашиле. Схватио је нешто – ово би требало да је немогуће.

Једино ако би му краљ змајева говорио ово:

-          Немогуће да ми је брат. Требају ми докази, па ако их нађем онда ћу да покушам да се телепортујем ка извору свих одговора. Надам се да ћеш издржати до тада, Лук. Моја моћ полако, али сигурно долази до тебе. Надам се само да ћеш бити довољно јак да преживиш.

Свако је знао да Лук једно од последњих створења која могу да се претворе у било шта са довољно тренирања и моћи.

Краљев командант је долазио да посети Лука и краља чудовишта, јер је повезао све те ствари. Није међутим знао да је Лук једно од бића које могу да постану све. Само је то село знало. Ако га неко зароби свашта лоше може да се деси. Оверсиер је мислио да нападне село или Лука па су се почели борити.

Генерал краља чудовишта је говорио: „Не желим да те нападнем, само желим да браним свог господара Оверсиера.

Не, нећеш, генерале Викторе. Ти желиш да уништиш село.

Ја нисам генерал Виктор, ја сам генерал Лука.

Вероваћу ти пошто сам бацио магију истине (магија истине – говориш само истину као да ти живот зависи од тога).

Договорио сам са тобом, генералу Лука, Оверсиеру, ти можеш да нас телепортујеш.

Заборавио сам, генерале Лука, ево нас.

Извините Лук, ми Вас тражимо, Лук!

Да, ко ме тражи?

Оверсиер и генерал Лука.

Свако ко је у том тренутку чуо то се зачудио, али Лук није. Знао је шта причају Оверсиер и Лука генерал.

Нашли су га и рекли су му да је краљ чудовишта у носилу и да нико не зна његово право име, пошто је он у теби, али не знају како јер би требало да је немогуће, зато што то треба да буде физичка, материјална ствар. И то да ће да га бране по цену њихових живота, свих милион.

За то време циклон се приближавао селу у коме је Лук. Оверсиер је рекао свима у селу и околини да позову чаробњаке ветра да зауставе циклон и ватру. Пошто је био ватрени циклон да избаце ватру из циклона па да чаробњаци ветра могу да зауставе циклон, а ако ураде обрнуто онда ће се само десити експлозија која ће да уништи највише планету а најмање трећину ње. То је велики циклон (он је као торнадо категорије 5 само десет пута јачи), па је школа магије одлучила да га пребаци у школу категорије 50. Лук је био у школи магије категорија 2, сад је 50.

Највећа категорија школе магије у коју је упао Лук није довољно велика. Оно што Оверсиер није знао је да је тај циклон изазвао ваздушни змај, а ватра је настала од пожара. Он је хтео да врати Луку пошто је изгубио његовог друга и кретао се према Луку. Он га може лоцирати због ваздуха који дише. Дошао је до њега да доврши посао и то је то.

Сада нешто друго хоћу да причам. Лук има брата. Нема фамилију. Једино што зна је да има брата. Он је биће које може да има довољно: моћи, снаге, воље, инспирације, знања да ради шта год хоће, као и ти дете, човече, ко год да си. Ти ако хоћеш довољно нешто онда то и можеш.

Има више универзума. Лук и ја смо упали из вашег у овај, само што сам ја све направио, а Лук се нашао у њему. Има људи и у нашем, само немају толику моћ као ти, ви сви у вашем. Ја имам довољно моћи да вам шаљем ове поруке. Нема начина да се вратим, али срећан сам овде где сам. Ви ми исто можете помоћи да правим овај свет у коме сам .

Реците нам шта мислите. 

Издвојите 2 минута и попуните упитник.

Упитник је анониман.